Neurosonic-hoidon mahdollisuudet

26.05.2022

Neurosonic-hoidot ovat tulleet osaksi vastaanoton hoitotarjontaa Toukokuusta 2022 alkaen. Pääasiassa Neurosonic-hoitoa yhdistetään muihin hoitomuotoihin, mutta palvelutarjonnasta löytyy myös vaihtoehto pelkälle Neurosonic-hoidolle. Alla kerron tarkemmin Neurosonic-hoidosta ja asiakkaideni hoitokokemuksista. 


Vastaanotolla käytössä on anatomisesti muotoiltu Neurosonic-divaani. Neurosonic on suomalaiseen teknologiaan pohjautuvaa hoitoa. Hoito perustuu divaanin alapuolella sijaitsevan moottorin tuottamaan ääniaaltoon ja sen värähtelyn tuomaan vaikutukseen. Kehomme, sen kudokset ja nesteet resonoivat tietyissä taajuuksissa. Olet saattanut huomata tämän esimerkiksi musiikkitapahtumassa, jossa basso on tuntunut koko kehossa. Neurosonic-hoito perustuu osittain samaan efektiin, toki tarkoituksen mukaisia taajuuksia hyödyntäen. Hoitomuoto on kivuton sekä kehoa ja mieltä rentouttava. Hyvin matalat taajuudet vaikuttavat hermostoomme rauhoittavasti ja tätä hieman korkeammat taas aktivoivasti. Vastaanotolla käytän paljon näitä matalataajuisia ohjelmia, joilla vaikutus saadaan autonomisen hermoston rauhoittavaan puoleen eli parasympaattiseen hermostoon. Nämä toimivat hyvin erilaisten kiputilojen, uniongelmien ja stressioireiden helpottamiseen. Myös aktivoivia ohjelmia voidaan käyttää ja näistä saattavat hyötyä eriyisesti urheilijat ja kroonisesta väsymysoireyhtymästä kärsivät (lisätietoa CFS:stä). On ollut ihana huomata kuinka jo niin moni asiakkaani on hyötynyt Neurosonic-hoidosta osana muuta hoitokokonaisuutta. Tässä muutamia asiakaskokemuksia:

Ylivireydestä ja uniongelmista kärsivä naishenkilö saapui vastaanotolleni Neurosonic-kokeiluun. Stressitekijöitä löytyy niin kotoa kuin työelämästä. Asiakkaalla on vaikeuksia osata rentoutua ja rauhoittua päivien aikana sekä iltaisin. Jo Neurosonic-hoidon alussa asiakas huomasi kehon menevän kananlihalle ja lihaksisto alkoi hiljalleen rentoutua. Hoidon lopuksi hän kertoi kuinka ensimmäistä kertaa vuosiin hän onnistui rauhoittamaan oman ajatustulvan ja pystyi keskittymään hoidon tuomiin tuntemuksiin.
Niskan kiputiloista kärsivä mieshenkilö varasi ajan kivunhoitoon. Alkukartoituksen myötä päätimme yhdistää Neurosonic-hoidon fasciakäsittelyyn. Alkuun asiakas kuvaili niskakipua 0-10 asteikolla 6, eli keskikova kipu. Niskan, pään, kaulan ja rintakehän fasciakäsittelyn jälkeen asiakkaan kipukokemus oli hieman laskenut 3-4 paikkeille. Hoidon lopuksi asiakas pääsi Neurosonic-divaaniin 10 minuutin rentouttavan hoidon ajaksi. Hoidon jälkeen asiakas kertoo kivun kokonaan hävinneen.
Toistuvista yöheräilyistä, yleisestä levottomuudesta ja erilaisista kiputiloista kärsivä mieshenkilö saapui vastaanotolleni 90 minuutin stressinhoitoon. Stressinhoidossa yhdistyvät kevyt autonomista hermostoa tasapainottava hieronta sekä Neurosonic-hoito. Asiakas koki hoidon tehonneen ja varasimme uuden ajan. Seuraavalla kerralla sain ilokseni kuulla kuinka edellisen käynnin jälkeen yöheräilyt olivat melkein loppuneet, kiputilat helpottuneet huomattavasti ja kuinka olotila on yleisesti rennompi.
Naishenkilö saapuu vastaanotolle hyvinvointia ylläpitävään käsittelyyn ja haluaa kokeilla Neurosonic-hoitoa osana muuta hoitoa. Asiakas ei tunnista kiputiloja tai muitakaan huolia olotilassaan. Seuraavalla kerralla nähdessäni asiakaani kertoo kuinka hänen yöunensa olivat parantuneet edellisen käynnin jälkeen. Tarkastelimme yhdessä asiaa hänen Oura-sormuksestaan, joka mittaa luotettavasti mm. REM-unen tasoja. Kävi ilmi, että edellisen käynnin jälkeen hänen REM-unensa määrä oli melkein tuplaantunut normaalista noin 3 yön ajaksi.Olen siis voinut todeta, kuinka moni asiakkaani on hyötynyt Neurosonic-hoidosta osana muuta hoitamista. Tottakai jokainen asiakkaani on erilainen yksilönsä ja tällöin mikään yksittäinen hoitomuoto ei toimi kaikilla. Toiset eivät siis koe yhtä suurta vaikutusta Neurosonicin käytöstä. Toisille taas vaikutus on voinut olla yleisen hyvinvoinnin kannalta merkittävää kivuttomuuden ja hyvien unien saavuttamiseksi. Lisää hoitomuodosta voit lukea valmistajan nettisivuilta.
Lähteet

Neurosonic. Viitattu 26.5.2023. https://neurosonic.fi/pages/stressin-lievitys